Ieri la prinz, conducerea Stelei a anuntat printr-un fax redactia Gazetei Sporturilor ca ziarul nu va primi acreditari la meciul cu Shelbourne si nici la celelalte partide care se vor juca in Ghencea in sezonul 2005-2006.

Adresa, care nu este semnata de nici un sef al Stelei, dar care are stampila clubului, sustine ca aceasta masura a fost luata "pentru a proteja imaginea clubului impotriva atacurilor nefondate".

Alaturi de Gazeta Sporturilor, in aceeasi postura se mai afla postul Antena 1 si ziarele ProSport si Evenimentul Zilei.

Cum isi protejeaza Steaua imaginea

Principalul argument pentru interzicerea accesului Gazetei la meciurile din Ghencea este acela ca "Steaua doreste sa-si protejeze imaginea impotriva atacurilor nefondate si a oricaror incercari de a dezinforma opinia publica".

De cind Gigi Becali a venit ca patron, februarie 2003, Steaua a fost implicata in numeroase scandaluri, cel mai mare fiind gestul presedintelui clubului, Mihai Stoica, de a lovi cu pumnul in plina figura un suporter in timpul meciului Steaua - CFR Cluj 1-0.

Apoi, desi are cel mai bogat palmares dintre toate echipele din Romania, Steaua nu detine in momentul de fata o vitrina de trofee, cea mai importanta cupa cucerita de echipa, Cupa Campionilor Europeni, fiind tinuta de Gigi Becali pe seiful din biroul sau.

Cum e afara: Fara interdictii pe stadion

Si in Occident exista cazuri in care cluburile iau atitudine fata de o publicatie sau un trust de presa, insa niciodata nu s-a intimplat ca respectiva grupare sa interzica prezenta pe stadion a ziaristilor.

Modul in care acest cluburi protesteaza este acela de a intra in silenzio stampa pentru o perioada, timp in care nici un reprezentant al echipei nu discuta cu presa.

CE SPUNE CONSTITUTIA

Cind a participat in campania electorala pentru functia de presedinte al Romaniei, Gigi Becali a invocat in dese rinduri Constitutia. Iata ce spune aceasta:

Articolul 30, Libertatea de exprimare

Punctul 1: Libertatea de exprimare a gindurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sint inviolabile.

Punctul 2: Cenzura de orice fel este interzisa.

Punctul 4: Nici o publicatie nu poate fi suprimata.

Articolul 31 - Dreptul la informatie

Punctul 1: Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.