S-a publicat

Legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate ***

de     HotNews.ro
Marţi, 2 august 2005, 0:00Legea nr. 248 din 20 iulie 2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate
Legea stabileste conditiile in care cetatenii romani isi pot exercita dreptul la libera circulatie in strainatate, precum si limitele exercitarii acestui drept.
La intoarcerea pe teritoriul Romaniei, cetatenii romani au obligatia sa prezinte organelor politiei de frontiera documentele de calatorie in strainatate valabile, emise de autoritatile competente romane din tara sau din strainatate.
Organele politiei de frontiera pot permite intrarea pe teritoriul Romaniei a cetateanului roman care se legitimeaza cu un document de calatorie emis de autoritatile competente romane, a carui valabilitate a incetat, numai dupa efectuarea verificarilor corespunzatoare in evidentele specifice, cu privire la identitatea si cetatenia titularului.

In acest caz durata verificarilor efectuate nu poate depasi 24 de ore din momentul prezentarii solicitantului in punctul de trecere a frontierei.
Legea intra in vigoare la data de 29 ianuarie 2006.


28 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version