In vreme ce pensionarii din Romania cad pe baricadele farmaciilor, in luptele de strada pentru obtinerea unui medicament compensat, mai apriga decit Ceapaev, soacra domnului Mircea Geoana, calare pe un certificat de revolutionar ranit, se opinteste sa intre la trap in cartea de istorie.

Printre actele de bravura ale navalnicei cucoane, la loc de cinste e consemnata deschiderea usii lui Ion Iliescu in studioul cinci al Televiziunii Romane, pe 22 decembrie 1989. Din pacate, istoricii n-au retinut modul in care madam Margareta Costea a deschis portile cetatii in fata imaculatului cavaler.

Cu speraclul? Printr-o busitura directa? Sau pur si simplu prin apasarea clantei?

Dupa imbrincirea lui nea Ion in fata microfonului, tanti nu s-a lasat si a dat fuguta, cu poalele suflecate, sa organizeze baricade impotriva teroristilor la marile intersectii, pina a doua zi, cind s-a pravalit din greseala de pe platforma unui camion, unde pregatea zacusca in sticle incendiare.

Asa s-a intrerupt cariera razboinica a mamei Leone, ce n-a avut norocul sergentului din Vaslui, sa fie nemurita in versuri.

In schimb, in frumoasa traditie comunista a ilegalismului bine remunerat, aceasta femeie din popor, pe drumul de costisa ce duce spre cartierul Primaverii, si-a transformat glezna fracturata intr-o adevarata sonda de petrol capitalista: terenuri intravilane si extravilane obtinute gratuit, imprumuturi cu dobinda

subventionata, spatii comerciale cacalau, calatorii pe daiboj pe toate mijloacele de transport, tratament medical evident gratuit si scutire de impozit pe venituri.

Pai sa nu-ti vina sa-ti bagi picioarele in revolutia lu’ peste, ca si in aceste organizatii de fripturisti cu certificat, unde eroii de teapa lui Bebe Ivanovici se sterg cu tricolorul la gura dupa chiolhanurile oficiale?!

Pina cind sfintul Gheorghe al Cotrocenilor va trage balaurul coruptiei in teapa, bine ar fi sa puna in folosinta macar niste scobitori, nu cumva serparaia oplosita la pieptul caldut al lui Ion Iliescu sa gaseasca un piept si mai cald.