Noua saptamana politica a inceput sub semnul avertismentelor. Incalzirea a inceput la Colegiul Director al PD unde evaluarea ministrilor democrati s-a soldat cu trei avertismente adresate dlor Ene Dinga, Gh.

Seculici si dnei Sulfina Barbu in vederea unei eventuale remanieri - dupa care dl Boc s-a intors la premier: fiindca n-a respectat decizia Aliantei in privinta anticipatelor, dl Tariceanu a fost avertizat ca "PD nu este o anexa a institutiei premierului". De parca l-ar fi banuit cineva de asa ceva.

Se stie foarte bine carei institutii ii este anexat PD - cu care s-a sincronizat si de asta data: de la Cotroceni presedintele Basescu a avertizat ca "unii oameni din guvern ar putea sa intre sub influenta unor grupuri de interese" care "pot schimba decizia politica".

Mare descoperire mare! Dar care sa fie grupurile de interese - altele decat cele oficiale? Unii cred ca e vorba de grupul "petrolistilor" liberali care fluidizeaza foarte bine cu PSD si ai caror compusi mediatici s-au intors impotriva dlui Basescu fraternizand cu dl Tariceanu. Altii cred ca e vorba de grupul dlui Dan Voiculescu care il inmoaie pe dl Tariceanu in solutii imorale.

Drept care, avertizat ca nu apara guvernul de interesele altora, vicepremierul Seculici a dat si el un avertisment PC cerandu-i sa opteze: "ori la guvernare, ori cu PSD". Ceea ce, uneori, e acelasi lucru - din moment ce PSD n-a simtit deloc lupta anticoruptie pe pielea sa iar toate avertismentele Coalitiei se invartesc in jurul propriilor persoane.

In aceasta atmosfera calda, sincera si tovaraseasca, spre seara s-a tinut Consiliul de Coordonare unde s-a restabilit "un calendar" privind schimbarea dlor Vacaroiu si Nastase - si linistea guvernamentala. La caderea noptii dl Boc se jura ca relatiile din Alianta "sunt foarte bune".

Declaratia seamana cu cea a fostului ministru PSD, Ovidiu Branzan, care dupa ce a fost reclamat la politie de sotia TVR Dana Razboiu ca a batut-o cu pumnii si picioarele, a comunicat opiniei publice ca nu si-a agresat nevasta pe care o iubeste in continuare. Dupa Razboiu, multi pacifisti se-arata, si multi agresori dispar.

Profitand de securizarea granitelor si de reforma in politie, cehul Priplata, condamnat la 8 ani de inchisoare pentru complicitate la uciderea liderului sindical Sahleanu a trecut frontiera "in 20 de minute". Dupa Priplata, si rasplata: in aceeasi zi, ministrul de interne Blaga fu declarat cel mai bun ministru PD - pentru acest record.

Pe buna dreptate, altfel Priplata ar fi pierdut 20 de ore la granita, ca orice amarat de cetatean cinstit - ceea ce ar fi insemnat lipsa de respect pentru sangele varsat. Or, tara nu si-a pierdut inca pretuirea pentru criminali.