Oficialii companiei franceze Total au facut o oferta actionarilor Deer Creek Canada in valoare de 1,11 miliarde de dolari pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni. Deer Creek activeaza in domeniul productiei de uleiuri grele iar membrii Consiliului de Administratie au aprobat in unanimitate preluarea de catre grupul francez

Potrivit unui comunicat emis de Total SA, unul dintre cele mai importante active ale companiei Deer Creek, sunt cele 84 procente din actiunile proiectului Joslyn, amplasat in Athabasca, regiunea canadiana Alberta. Acest proiect este la doar 125 kilometri sud de proiectul Surmont, controlat in proportie de 50 de procente de firma Total.

Se estimeaza ca in urmatorii 30 de ani proiectul Joslyn va genera o productie cumulata de aproximativ doua miliarde barili de bitumen. Incepand cu anul 2006, cand este programata inceperea exploatarii proiectului, se estimeaza ca proiectul Joslyn va realiza o productie initiala de aproximativ 10.000 barili de bitumen pe zi.