Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat, astazi, cu unanimitate de voturi, cererile de pensionare formulate de seful Parchetului National Anticoruptie (PNA), Ioan Amarie, si de adjunctul Gheorghe Suhan.

In aceste conditii, propunerea de revocare a celor doi lansata de Ministerul Justitiei ramane fara obiect.

Procurorul Gheorghe Suhan - care a preluat locul de reprezentant al PNA in CSM la care a renuntat Ioan Amarie - participa la sedinta de astazi, in care au fost acceptate solicitarile de eliberare din functia de magistrat prin pensionare, cereri primite de CSM zilele trecute.

Ioan Amarie si Gheorghe Suhan se numara printre cei opt procurori pentru care ministrul Justitiei a propus revocarea din functie.

In afara de ei, un al treilea magistrat dintre cei opt vizati de ministru - Alexandru Chiciu, sef de sectie la PNA - a cerut eliberarea din functie.

Acestea vor fi luate in discutie de Sectia pentru procurori a CSM, dupa ce va fi luat sfarsit sedinta plenului.

Conform procedurii, solicitarile inainte CSM de Amarie si Suhan au fost luate in discutie de plen pentru ca sunt cereri uzuale si privesc pensionarea, in timp ce in Sectia pentru procurori a Consiliului analizeaza revocarile si eliberarile din functie din motive disciplinare sau din alte ratiuni.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a transmis CSM spre avizare propunerile de revocare din functie pentru procurorul general Ioan Amarie, procurorii generali adjuncti Adrian Horia Miclescu si Gheorghe Suhan, dar si procurorii generali sefi de sectie Ion Panaitescu (Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari), Vasile Draghici (Sectia de combatere a coruptiei) si

Alexandru Florin Chiciu (Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie).

Cat priveste Parchetul ICCJ, este propusa revocarea procurorului sef de sectie Gheorghe Muscalu (Directia de Combatere a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism) si a adjunctului acestuia, Gratiana Petronela Daniela Isac.