Vernisajul expozitiei "Mister President is a sexual object" semnata Dumitru Gorzo are loc joi, 4 august 2005, incepind cu orele 18:00. Evenimentul va avea loc la galleria HT003 (Hanul cu Tei) din Bucuresti.

In expozitia "Mister President is a sexual object", Dumitru Gorzo prezinta o citica a fenomenului electoral romanesc (in ambele variante: dictatorial-comunista si democratica), dar si a produselor acestuia: alesii.

Cu o contributie sonora de Electric Brother, care a mixat o Marlyn Monroe euforica peste alte chiuituri si tipete agonizante, pachetul expozitional este ambalat si livrat de criticul de arta Stefan Tiron - curatorul expozitiei.

Mister President se califica drept obiect sexual in urma unui proces in doua etape: prima – cea de alegere si seductie, iar cea de a doua - etapa de cerere si asteptare in care electoratul proiecteaza asupra presedintelui rolul (si puterea) de satisfacere a unor nevoi comparabile ca intensitate doar cu nevoia obtinerii satisfactiei sexuale.

Rezultatul romanesc al institutiei prezidentiale este de fiecare data unul nefericit: presedintii Romaniei fie nu au facut nimic, fie au fost acuzati sau cel putin cercetati pentru crime impotriva umanitatii.

"Cred ca peste 500 de ani, cand se va incerca o analiza a proceselor de vot din vremurile noastre, se va vorbi despre aceste timpuri cam cum vorbim noi despre evul mediu – o perioada intunecata. Acest mod de alege conducatorul – ca la un concurs de frumusete, o sa para cel putin amuzant.

Pe parcursul istoriei a fost nevoie de cel putin 2 tipuri de garantii: cea ereditara, genealogie stralucita sau dovedirea unor calitati extraordinare care sa frizeze genialitatea.

Despre actualul sistem electoral se va vorbi cam asa: <

Liderul era o combinatie de abilitati oratoriale (de tip logoreic si mitomaniac, in cazuri extreme, dar cat se pote de reale) si de imagine (proiectata si ceruta de electorat) putin murdarita sau macar sifonata.>> " spune Gorzo.

In viziunea lui Gorzo arborele genealogic al institutiei prezidentiale este pomul laudat care nu a rodit decat tepe. Pernutele trebuie considerate drept o reflectie asupra imnului romanesc actual, mai précis asupra indemnului la desteptare. Ele sunt totodata un contrast necesar in acest pom de tepe; o amortizare inutila, ineficace. Un fel de roade cu chipul presedintilor.

Expozitia de la HT003 va fi deschisa aproape intreaga luna august (4 aug-25 aug 2005).