Potrivit avertizarii meteorologice emise de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul 4-6 august instabilitatea va fi accentuata si va ploua abundent in toate regiunile tarii.

In ziua de joi 4 august si noaptea de joi spre vineri (4/5 august), in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l/mp. Cele mai importante cantitati se vor acumula in Campia de Vest si in zona Carpatilor Occidentali, unde vor putea depasi 80 l/mp.

Ploile vor avea si caracter torential, vor fi insotite de grindina, descarcari electrice si de intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie.

Vineri 5 august si sambata 6 august va ploua in toate regiunile, cantitatile de apa depasind 40 l/mp in zonele deluroase si de munte ale Munteniei si Moldovei precum si in estul Transilvaniei. Vor mai fi conditii de grindina.

Fenomenele vizate sunt ploi importante cantitativ, grindina si vijelie, in intervalul 4 august 2005 ora 03.00- 6 august 2005 ora 21.00

Avertizarea prevede ca, in intervalul precizat, instabilitatea va fi accentuata si va ploua abundent in toate regiunile.

In ziua de joi, 4 august, si noaptea de joi spre vineri (4/5 august), in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

Cele mai importante cantitati se vor acumula in Campia de Vest si in zona Carpatilor Occidentali, unde vor putea depasi 80 l/mp.

Ploile vor avea si caracter torential, vor fi insotite de grindina, descarcari electrice si de intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie.

Vineri, 5 august si sambata 6 august va ploua in toate regiunile, cantitatile de apa depasind 40 l/mp in zonele deluroase si de munte ale Munteniei si Moldovei precum si in estul Transilvaniei. Vor mai fi conditii de grindina.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie