Obiectivule, ma faci sa rad, postul tau e un punct de vedere aproape oficial, il puteam auzi din gura oricarui ministru sau politician care a votat pentru o asemenea lege fie el liberal, pedist, pesedist sau peremist. In acelasi timp ma mir ca sunt oameni care chiar cred ca asa merg lucrurile! Pun pariu pe ce vreti ca 1.

romanilor nu le-a cerut nimeni sa ia masurile pe care vor sa le ia si pe care le-au luat si 2. acest tip de masuri militienesti nu vor rezolva cu nimic problema reala. Asa nu ii vor stavilii pe infractorii, banditii, proxenetii, traficantii de droguri si de carne vie, prostituate, cersetorii samd care ne fac de minune in toata lumea.

Aceia vor iesi si se vor intoarce cum au plecat, fara probleme, vamesii doar isi vor mai ridica cateva etaje la casele de neam prost. Insa nu ii vor stavili pe cei cu care Europa civilizata chiar are o problema pe care ne-o arata cu degetul de cate ori are ocazia.

Masurile aberante insa ii vor incomoda pe cei care nu au nici o treaba - pe simpli turisti, cum spunea mai sus donna_mobile - mai ales pe tinerii care nu au multi bani dar prefera o vacanta in strainatate in locul "litoralului romanesc", infestat de manele si obiceiuri locale.

(Evident ma astept sa imi raspunzi da' de ce astia nu isi fac rezervare ca tot omul civilizat la hotel si de ce sa nu stea acolo?)

Pe de alta parte vor lovi din plin in muncasii care trag din greu sa faca si ei un banut cinstit. Logica ta este tipica unei anumite mentalitati care la noi - din pacate - este majoritara, si se vede: "sa munceasca cinstit cu contract", dar mai ales "caror conduceri economice le-ar conveni cocurenta la negru cu activitatile oficiale...impozitate si mai ales cind in joc sint interesele ...

autohtone" pai iti spune eu ca numeroase tari occidentale, economiile puternice, cunosc foarte bine fenomenul muncii la negru, ba chiar stiu cati romanasi ii calca la negru mai bine decat stiu ai nostri cati le ies din tara, si tolereaza munca la negru atata vreme cat acei oameni nu le pun in pericol nici joburile, nici nivelul de trai! Vorbim aici de menajere, culegatori, salahori.

Mai periculosi sunt pentru ei cei care merg cu contract, pe joburi in locul muncitorilor autohtoni calificati!

Asa ca toata polologhia asta este un sofism ieftin! Drept sa spun, cand am vazut moaca de militian a ministrului Blaga si cand am vazut ca Basescu l-a bagat direct la interne, mi-am zis ca e clar! ma asteptam la asemenea masuri militienesti si nu ma mir.

Cris