Meteorologii avertizeaza ca incepand de joi si pana sambata, 6 august, va ploua abundent in toate regiunile. Incepand de joi noaptea, in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei, cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

Cele mai importante cantitati se vor acumula in Campia de Vest si in zona Carpatilor Occidentali unde vor putea depasi 80 de litri pe metru patrat. Ploile vor avea si caracter torential, vor fi insotite de grindina, descarcari electrice si de intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie.

Vineri si sambata va ploua in toate regiunile, cantitatile de apa depasind 40 de litri pe metru patrat in zonele deluroase si de munte ale Munteniei si Moldovei, precum si in estul Transilvaniei.

In urma prognozei meteo pentru urmatoarea perioada, Ministerul Mediului a trimis avertizari catre prefecturi in legatura cu posibilitatea producerii de inundatii. In acest context, Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta a luat masuri de prevenire a unor eventuale calamitati.