Frantisek Priplata vorbeste, pentru prima oara dupa ce a fugit din Romania! Priplata a povestit fara rezerve pentru PRO TV cum a trecut granita.

Condamnat pentru ca a ordonat asasinarea liderului sindical de la Tepro Iasi, Priplata spune acum ca trecut in Ungaria pe jos si fara nici o problema. Cehul sustine ca in Romania exista oameni care au pus o recompensa pe capul sau.

Si nu are de gand sa lase lucrurile asa cum sunt! Cehul vrea sa depuna plangere la Strasbourg, convins ca in Romania i s-a facut o nedreptate.

„Am fost o perioada in Brasov, de acolo am plecat cu trenul si am facut autostopul, apoi am plecat prin partea verde, dintre Romania si Ungaria, adica nu pe granita, ci pe fisia verde ... Mi-a fost frica foarte tare, dar am avut noroc ca in zona aceea, atunci nu era nimeni. Si am putut trece", a declarat Priplata.

"Nu am evadat din Romania din cauza pedepsei, am plecat pentru ca vreau sa-mi arat in continuare nedreptatea facuta in Romania, nevinovatia si voi va face plingere la Strasbourg."

"In toata perioada, cinci ani cit am fost retinut in Romania, am avut prilejul sa plec din tara, dar n-am facut-o pentru ca am vrut sa-mi arat in Romania dreptatea si nevinovatia... Am stat pina la sfirsit, dar nu am avut dreptul la aceasta lupta si din cauza aceasta am parasit Romania."

Priplata vorbeste despre nedreptate. Refuza insa sa mai discute atunci cand este intrebat despre acuzatiile care i s-au adus in proces.

Imediat dupa ce a plecat, spune ca a sunat la consulatul Cehiei, ca sa anunte ca si-a luat ramas bun de la Romania. „Eu nu am facut nimic, nu am de ce sa ma ascund. Am sunat la doamna consul sa-i spun ca sunt in Cehia”.

Cum a ajuns in tara lui, a tot dat interviuri. Si-a facut un titlu de glorie din faptul ca a iesit din tara in 20 de minute. Ba chiar spune ca atunci cand a stat in inchisoare, un gardian i-a spus ca exista oameni care ii doresc moartea: "S-a pus o recompensa de 5 mii de dolari pe capul meu, pentru uciderea mea."

Dupa un proces care a durat ani buni, Priplata a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pentru ca a pus la cale asasinarea liderului sindical de la Tepro Iasi, Virgil Sahleanu.