Acuzat ca a aprobat in mod ilegal organizarea unei licitatii pentru concesionarea Lacului Vacaresti, cu toate ca stia faptul ca suprafata respectiva a fost revendicata de fostii proprietari, Mihai Tanasescu, fostul ministru al Finantelor Publice, s-a declarat nevinovat si a aruncat pisica in curtea fostului ministru al Mediului, deputatul Petru Lificiu.

"Hotararea 855/2002 este o hotarare prin care am aprobat ca Ministerul Mediului sa scoata la licitatie Lacul Vacaresti. Acest lucru a fost insa posibil pentru ca in 2002, la momentul deciziei, in inventarul Ministerului de Finante, Lacul Vacaresti aparea ca proprietate publica.

Acest inventar se face anual iar la momentul respectiv, in informarea venita de la Ministerul Mediului se mentiona ca Lacul Vacaresti este liber de obligatii. Noi am aprobat licitatia pentru ca potrivit actelor primite de la Mediu, era legal", ne-a declarat Tanasescu.

Drept urmare, Mihai Tanasescu a aratat cu degetul spre Petru Lificiu, in sensul ca acesta l-ar fi dezinformat si impins sa comita, in necunostinta de cauza, o ilegalitate.

Reactia lui Tanasescu vine ca urmare a unui sir de anchete jurnalistice publicate in ziarul nostru si care prezentau pe larg ingineria prin care Tony Mikhael, un cetatean australian de origine libaneza, falimentar in afaceri, a reusit sa concesioneze 182,9 hectare din Lacul Vacaresti.

Actele prin care australianul fusese facut stapan peste domeniul Vacaresti au fost semnate cu toate ca suprafata oferita lui era deja revendicata. In cele din urma, afacerea a ajuns pe mana Corpul de Control al ministrului de interne de unde a plecat mai departe, pe masa procurorilor Parchetului National Anticoruptie.

Ancheta provoaca frisoane in randul fostilor guvernanti PSD, in frunte cu Adrian Nastase, Petre Lificiu, cel care a incheiat, de altfel, contractul de concesionare intre Ministerul Apelor si Protectiei Mediului si firma lui Tony Mikhael.