CNA protesteaza fata de prevederile din Legea cinematografiei, referitoare la finantarea Fondului Cinematografic cu 3% din valoarea contractelor de publicitate incheiate de posturile de radio si televiziune si cu 1% din totalul veniturilor incasate de operatorii de cablu.

"CNA recunoaste necesitatea dezvoltarii industriei cinematografice, dar nu in dauna radiodifuzorilor publici si privati din Romania", a declarat Ralu Filip, presedintele CNA, in sedinta de joi.

Conform unui comunicat remis Mediafax, "procentul de 3% din valoarea contractelor de publicitate inseamna, practic, cu 3% mai putina publicitate pentru posturile de radio si de televiziune si 3% mai putine venituri".

"Daca adaugam si drepturile de autor si conexe, precum si alte obligatii, constatam ca, pe un fond de subfinantare a sectorului audiovizual, radiodifuzorii publici si privati trebuie sa renunte la o parte insemnata din veniturile lor, ceea ce va afecta cu siguranta calitatea programelor", a completat Ralu Filip.

In acelasi timp, CNA considera incorecta decizia de a obliga societatile de cablu sa acorde 1% din totalul veniturilor pentru realizarea de filme, in situatia in care acestea platesc deja drepturi de autor si conexe.

Marti, Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a criticat la randul sau prevederile din Legea cinematografiei referitoare la taxarea suplimentara a publicitatii comerciale si a publicitatii acordate in regim de barter de televiziuni.