Debutul in noul sezon al Diviziei A ar putea insemna spargerea dominatiei echipelor bucurestene la virful clasamentului. In lupta pentru cistigarea campionatului s-au inscris, pe linga traditionalele Steaua, Dinamo si Rapid, Poli Timisoara si CFR Cluj.

Mai echilibrat, mai spectaculos, mai puternic. Acestea sint premisele noii editii de campionat care, dupa „startul festiv” de ieri, demareaza, astazi, in tromba. Lansarea „in iarba” a prim- divizionarelor genereaza, de aceasta data, o noua dimensiune a fotbalului romanesc.

Dupa o lunga perioada de autoritate bucuresteana, Poli Timisoara si CFR Cluj sparg monotonia triumviratului Steaua-Dinamo-Rapid. Banatenii, prin achizitiile facute, si clujenii, prin jocul prestat in Cupa UEFA Intertoto, si-au manifestat intentia de a lupta pentru titlu. FC National, clubul care renaste la fiecare inceput de sezon, cind toata vara i se cinta prohodul, asisderea.

Coborind pe scara ierarhica, nou-promovata FC Vaslui si remaniata Gloria Bistrita mijesc sperante la prima jumatate a clasamentului, nemaivorbind de Farul Constanta. Cum pregatirea sezonului cu 18 echipe pe prima scena implica faptul ca vor retrograda doar doua echipe, grijile esalonului secund au fost fractionate.

Basescu, in tribuna la Vaslui

Intre doua meciuri preliminarii in Liga Campionilor, campioana Steaua dispune de un debut intern aprig. Elevii lui Oleg Protasov, fara capitanul Mirel Radoi - suspendat , vor da piept cu FC Arges, o echipa la fel de incomoda avind in vedere omogenitatea lotului.

Fara pierderi consistente, exceptie facind de acum rapidistul Emil Dica, dar si fara transferuri spectaculoase, pitestenii ramin un ghimpe indeosebi pentru echipele din Bucuresti. In nota ultimilor ani, giulestenii debuteaza pe terenul unei nou- promovate. De data aceasta, la Vaslui, cea mai puternica dintre cele trei foste divizionare secunde.

„Jucam cu o nou-promovata, avem si avantaje si dezavantaje. Este o emulatie foarte mare la Vaslui si o motivatie la fel. Nu neaparat Claudiu Raducanu este cel mai periculos, orice jucator poate fi un pericol. Un pericol pot fi ambitia si dorinta foarte mare a gazdelor de a scoate un rezultat bun in fata Rapidului la primul lor meci in Divizia A.

Am insa incredere in valoarea, forta si omogenitatea echipei mele”, a punctat ieri tehnicianul „visiniilor”, Razvan Lucescu. Inedita este insa posibila prezenta la Vaslui a presedintelui Traian Basescu.

„Le-am transmis celor de la Administratia prezidentiala ca sintem dispusi sa primim vizita presedintelui, mai tirziu primind si confirmarea de la Bucuresti”, a intarit prefectul Paul Toderica vizita neoficiala a presedintelui.

Pandurii merg la victorie

Miine, intra in arena si „ciinii” care, alaturi de Poli Timisoara, au efectuat cea mai spectaculoasa campanie de transferuri. In timp ce trupa lui Andone debuteaza pe prima scena la Galati, banatenii joaca pe teren propriu cu „omologii” de la Poli Iasi. La Tirgu-Jiu, mirajul Diviziei A i-a entuziasmat la maximum pe gorjeni. „Nici nu vrem sa ne gindim la alta varianta decit la cea a victoriei.

”, a declarat ieri Emil Sandoi, care are ca obiectiv obtinerea a 33 de puncte in acest sezon si o clauza contractuala care „il zboara” de la cirma Pandurilor pentru patru esecuri consecutive. •

Datorii cit bugetul la Dinamo

Desi, initial, Dinamo a anuntat un buget de noua milioane de dolari, in realitate acesta depaseste cu putin suma de cinci milioane de dolari. Diferenta a explicat-o, ieri, presedintele executiv al formatiei de pe Soseaua Stefan cel Mare, Ioan Becali: „Bugetul brut al lui Dinamo este de 9 milioane de dolari, ceea ce inseamna ca bugetul net care va fi folosit pentru Dinamo este de 5,2 milioane.

Pentru ca de cind am venit la Dinamo, in primul rind se platesc impozitele si apoi salariile”.