Vicepresedintele PSD, Valer Dorneanu, considera ca intentia Aliantei de a-i schimba pe presedintii celor doua Camere, prin modificarea Regulamentelor, este "un atac clar la adresa democratiei". "Demersurile lor sunt nedemocratice, pentru ca alegerea celor doi presedinti a fost rezultatul alegerilor parlamentare care au adus PSD in situatia de a avea cel mai bun scor electoral.

Alegerea presedintilor celor doua Camere, potrivit Constitutiei, se face pe durata intregului mandat", a spus Dorneanu intr-un interviu acordat Rompres. El a aratat ca lui Adrian Nastase si lui Nicolae Vacaroiu nu li se reproseaza ceva anume, ceea ce deranjeaza fiind "simplul motiv ca ei exista, ca sunt din partea PSD".

"Revocarea poate avea loc doar daca presedintii savarsesc abateri, incalca Constitutia, incalca Regulamentele, impiedica activitatea legislativa. Or, nu s-a formulat nici o acuzatie de acest tip.

Ei vor sa-i schimbe pur si simplu, pentru ca s-a suparat presedintele Partidului Democrat, care a iesit cu coasa pusa in mana de parintii sai pentru alte scopuri, a iesit cu ea ca sa faca ordine in democratie, sa rada si presedintii Consiliilor Judetene si primarii care-l supara si presedintii celor doua Camere", a declarat liderul PSD.

Dorneanu a spus ca, daca modificarile ce vor fi operate in comisiile pentru modificarea regulamentului vor fi contrare Constitutiei, PSD va sesiza Curtea Constitutionala.