Canalul de televiziune CNN l-a suspendat pe o perioada nedeterminata pe analistul conservator Robert Novak, dupa ce acesta a injurat si a parasit platoul de filmare, joi, in timpul unei dezbateri cu un coleg al sau, democratul James Carville, fost consilier de campanie al lui Bill Clinton, informau ieri Associated Press si EFE.

Schimbul de replici a avut loc in cadrul emisiunii "Inside Edition", in timpul unei discutii referitoare la posibilitatea alegerii candidatei republicane Katherine Harris in functia de reprezentant al statului Florida in Senatul SUA.

Un purtator de cuvant al CNN, Edie Emery, a calificat comportamentul lui Novak ca fiind de nescuzat si inacceptabil. Novak si-a cerut scuze CNN, iar postul de televiziune Ð telespectatorilor, a mai spus Edie Emery. "I-am cerut dlui Novak sa isi ia un timp liber", a afirmat ea.

Robert Novak, ale carui articole sunt publicate in cele mai multe ziare din SUA, s-a aflat in centrul unei polemici in momentul in care, in iunie 2003, a mentionat identitatea unui agent al CIA, Valerie Plame, sotia fostului ambasador american Joseph Wilson, care a criticat afirmatiile Guvernului SUA in legatura cu existenta armelor de distrugere in masa din Irak.