Un sfert din judetele tarii au fost afectate de inundatii in urma precipitatiilor cazute vineri si sambata, zeci de localitatii fiind izolate, fara curent electric si alimentare cu apa, iar cateva sute de gospodarii sunt distruse de ape.

Dupa cum se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Administratiei si Internelor, sambata la pranz, jumatate din orasul Breaza, jud. Prahova, era lipsit de curent electric, iar in intreaga localitate era intrerupta alimentarea cu apa. In aceasta zona a plouat violent, fiind afectata statia de pompare a orasului Breaza.

Ploile au provocat inundatii in zece judete - Arad, Arges, Botosani, Gorj, Mehedinti, Neamt, Prahova, Satu Mare, Suceava si Vaslui, apele distrugand sute de gospodarii, kilometri de drum, poduri si podete, dar si cateva sute de hectare de teren agricol.

In Arad au fost ploi cu descarcari electrice si furtuna, fiind afectate localitatile Plescuta si Gurahont, precum si zece hectare de teren agricol. Totodata, au ramas fara alimentare cu energie electrica 12 localitati.

Din cauza precipitatiilor abundente, in orasul Curtea de Arges au fost inundate 111 gospodarii si au fost afectate 28 de poduri si podete, precum si 1,5 kilometri de drum comunal. In alte 11 comune si in orasul Mioveni, apele au afectat 165 de case si mai multe subsoluri de bloc, 107 curti si gospodarii.

Tot in Arges, in 18 localitati din Arges este intrerupta alimentarea cu energie electrica.

Situatii similare se inregistreaza si in judetele Botosani, Gorj, Mehedinti, Neamt, Satu Mare, Suceava si Vaslui. In aceste judete au fost luate de ape 30 de poduri si podete, 271 de case au fost inundate, iar aproape 50 de kilometri de drumuri judetene, comunale si satesti sunt impracticabile.

Lucratori din toate structurile de la nivel local actioneaza pentru limitarea si inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice produse vineri si sambata, folosind mijloace tehnice si de interventie (autospeciale, motopompe, autocamioane etc).