Aterizarea navetei Discovery a fost amanata pentru maine cauza conditiilor meteorologice, pentru moment nefavorabile, din Florida. Aterizarea este prevazuta pentru marti, la ora 9:08 GMT (12:08 ora Bucurestiului), la baza de la Cape Canaveral. In cazul in care vor persista conditiile de ploaie insotita de fulgere naveta ar putea ateriza in California sau in New Mexico.

Initial se optase pentru aterizarea la Centrul Kennedy de la Cape Canaveral, la 8:47 GMT, 11:47 ora Romaniei, dar aterizare a fost incomodata de un plafon de nori aflat deasupra pistei de la Centrul Kennedy.

In jurul orei 12.15, ora Romaniei, fusese anuntata o noua etapa inainte de aterizarea navetei Discovery si anume pornirea motorului principal al navetei pentru a micsora viteza acesteia. Astfel ea si-ar fi pierdut orbita si ar fi putut intra in atmosfera.

Astronautii au petrecut 13 zile in spatiu, dintre care noua alaturi de Statia Spatiala Internationala. Ieri, ei au testat sistemele de zbor si de propulsie cu ajutorul unui simulator computerizat, iar specialistii de la NASA au declarat ca naveta este in stare buna de functionare.

Traversarea atmosferei este un moment de serioasa neliniste pentru NASA dupa tragedia din 2003, cand a pierdut naveta Columbia cu cei sapte astronauti aflati la bord.