Anul acesta, Delta Dunarii a fost luata cu asalt de turisti. Acest lucru a dus la suplimentarea curselor Tulcea-Sulina.

Pana acum exista o singura cursa, care pleca la ora pranzului din Tulcea spre Sulina si se intorcea a doua zi dimineata. Societatea Navrom a fost nevoita sa suplimenteze transportul de pasageri cu inca o nava de capacitate mare pentru a putea face fata solicitarilor.

Surse din cadrul Navrom ne-au spus insa ca aceasta decizie a fost luata si pentru a face fata concurentei impuse de particularii care efectuau curse Tulcea-Sulina cu ambarcatiuni de mica capacitate, asa-zisele "rapide".

La ora actuala, in Delta sunt peste 2.200 de turisti, mai mult de jumatate fiind straini. Cu toate ca in Delta Dunarii exista peste o suta de pensiuni turistice, hoteluri plutitoare sau particulari care practica preturi destul de avantajoase de cazare, majoritatea turistilor prefera cazarea la corturi.

Spatii de campare gratuite

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a pus la dispozitia turistilor 13 spatii de campare pentru care nu percepe taxe.

Singurii bani pe care turistii trebuie sa ii plateasca atunci cand merg in Delta reprezinta o taxa care trebuie achitata Consiliului judetean, in valoare de 2,17 lei RON adulti, si 1,12 lei, pentru elevi si studenti, pe sejur.

Turistii straini sunt in topul celor care prefera cazarea la cort, acestia dorind sa fie cat mai aproape de apa. Ei se campeaza chiar pe malul Dunarii, dar sunt si cei mai civilizati.

"Nu ne putem plange de turistii straini, pentru ca sunt foarte civilizati. Isi strang gunoaiele si nu lasa deloc mizerie in locul in care isi monteaza corturile", spune Ioan P., un locuitor din Murighiol.

In Sulina, o noapte de cazare costa intre 9 si 30 de euro pentru o noapte, fiind una dintre cele mai scumpe locatii, in timp ce in Chilia Veche o noapte de cazare costa 20 de lei RON, la particulari.