Kingston Technology Company, liderul mondial in productia de memorii electronice, a lansat un flash drive portabil cu capacitatea de 4 gigabiti, totodata, flash drive-ul oferind protectie sporita a datelor.

Modelul recent lansat este, de fapt, extinderea gamei Data Traveler Elite USB, gama care a primit numeroase premii din partea criticii de specialitate, acest produs fiind disponibil in Romania prin intermediul companiei Omnilogic distribuitor al companiei Kingston din 2002.

Mike Kuppinger, digital media manager, Kingston, spune ca noul Data Traveler ofera performante si siguranta de neegalat pe piata, multe flash drive-uri USB oferind un anumit grad de criptare software, insa Kingston Data Traveler Elite vine cu un plus de securitate hardware built-in si spatiu mai mare de stocare pentru a garanta securitatea informatiei profesionistilor din domeniul IT, marilor

afaceri sau administratie publica si guverne.

Kingston Data Traveler Elite are o combinatie unica de securitate software - hardware, fapt care confera un control de acces si protectie criptata a datelor fara precedent, software-ul TravelerSafe+ instalat pe Data Traveler Elite permitand utilizatorilor sa paroleze o portiune specificata din memorie, portiune care utilizeaza criptare hardware pe 128 biti EAS.

Cand Kingston Data Traveler Elite este deconectat de la un sistem, toate amenintarile asupra informatiei inceteaza, iar daca anumite date se pierd, sistemul de criptare hardware protejeaza datele in fata accesului neautorizat.

Fondata in 1987, Kingston Technology Company este cel mai mare producator independent din lume de produse de memorie si media digitale, compania avand fabrici in Malaezia, Taiwan, China si Fountain Valley, California.

Procesarea finala Kingston implica testare si logistica pentru memorii, compania suportand toate functiile de procesare a memoriilor, de la receptia casetei la modulul complet.

Kingston deserveste o retea de distribuitori, distribuitori de licente si cumparatori cu amanuntul in peste 3.000 de locatii din lume.