«Ciinilor», lasati-o mai usor cu spriturile si nu mai bateti maidanul!”, era sfatul lui Dumitru Nicolae Nicusor in luna noiembrie a anului trecut, intr-o pagina a Gazetei Sporturilor. Nea Nae, cum ii spuneau toti, ii punea la colt pe elevii lui Andone, implicati la vremea aceea in mai multe scandaluri extrasportive.

Fostul tehnician traia dintr-o pensie lunara de 7 milioane de lei, bani ce-i primea din postura de colonel in rezerva.

"Din cind in cind merg la meciurile de acasa ale lui Dinamo. La club nu m-a solicitat nimeni. Poate n-or avea nevoie!", spunea cel care le-a fost dascal lui Dinu, Radu Nunweiller, Lucescu, Cheran, Dudu Georgescu, Augustin, Multescu sau Talnar.

Simbata dupa-amiaza, in jurul orei 16:00, nea Nae, cel mai titrat antrenor dinamovist, a trecut in nefiinta, dupa o lunga suferinta cauzata de cancer.

Ar fi implinit 77 de ani in decembrie. "N-am avut celebritatea si banii antrenorilor de acum, insa am respirat fotbal adevarat. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru destinul ce mi l-a dat", marturisea fostul tehnician in luna noiembrie.

Corpul neinsufletit al legendarului dinamovist a fost depus ieri dupa-amiaza la Capela Cimitirului Ghencea, inmormintarea urmind sa aiba loc azi, la ora 12:00, la Cimitirul Tudor Vladimirescu din Bucuresti.

Elogiat de fostii sai jucatori

Actualul administrator delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a fost antrenat de Dumitru Nicolae Nicusor, iar in 1983 si-a inceput alaturi de acesta cariera de tehnician.

"Nea Nae face parte din triumviratul de aur al antrenorilor dinamovisti, alaturi de Angelo Niculescu si Traian Ionescu. A crescut din fotbal si a inteles perfect comportamentul oamenilor. L-am mai si suparat, dar sint convins ca, de acolo, de dincolo, ma va ierta, la fel cum a facut-o si in viata", a declarat ieri Procuroru'.

"Un suflet extraordinar, un antrenor extrem de valoros", l-a caracterizat Dudu Georgescu, un alt fost elev. Actualii jucatori dinamovisti i-au dedicat ieri victoria de la Galati (4-1).

9 titluri de campion a cistigat Dumitru Nicolae Nicusor cu Dinamo: 4 ca principal si 5 ca secund.