Mircea Lucescu a declansat razboiul psihologic cu Inter. Inaintea primei manse a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, programata miine, antrenorul roman i-a avertizat pe italieni ca Sahtior va produce surpriza: "Sint sigur ca vom merge in grupe, iar Inter va cuceri titlul".

Lucescu a explicat, in amplul interviu aparut ieri in "La Gazzetta dello Sport", sub titlul "Draga Moratti, asa te voi bate", cum va izbuti campioana Ucrainei sa se califice si a facut o comparatie pe posturi intre elevii sai si jucatori milanezi.

"Toldo nu e mai bun decit Lastuvka, rezeva lui Cech in "nationala" Cehiei. Timosciuk recupereaza mai multe baloane ca Gattuso, la mijloc, iar Matuzalem este peste Emerson si nu inteleg cum l-au lasat italienii sa plece.

Duelul cu chilianul Pizarro va fi una dintre cheile jocului. Pacat ca in fata nu-l pot folosi in tur pe nigerianul Aghahowa, mai rapid decit conationalul sau Martins. Cel mai greu va fi sa-l anihilez pe Adriano, despre care brazilienii mei imi vorbesc ca despre Dumnezeu".

"Moratti, un domn"

Lucescu l-a comparat pe patronul Ahmetov cu presedintele Moratti: "Ambii iubesc mai mult fotbalul decit banii. Moratti a fost un domn. M-a demis si mi-a platit salariul inca 3 luni. Am ajuns la Inter la momentul nepotrivit, dar tot ghinionul a fost compensat apoi in cariera". Lucescu a pregatit pe Inter intre decembrie 1998 si martie '99.