Unii lideri mai tineri ai PSD, deputatii Victor Ponta si Dan Mihalache, au iesit, ieri, la rampa cu o serie de declaratii vizavi de ideea lui Iliescu si a lui Roman de a pune bazele asa-zisului "pol de stanga" sau "polul maslinul", exprimandu-si neincrederea in reusita proiectului celor doi politicieni.

Desi a precizat ca nu s-a discutat aceasta problema in cadrul Biroului Permanent, Dan Mihalache a spus ca exista o scrisoare a liderului Fortei Democrate, care a ajuns si la presedintele PSD, Mircea Geoana, si care urmeaza sa fie discutata dupa reintoarcerea acestuia in tara.

"Din punctul nostru de vedere, exista deschidere spre dialog. Dar orice negociere politica este decisa de Comitetul Executiv National, in rest, pot avea loc discutii private, de cafea, in care se pot antama orice fel de proiecte", a comentat ironic deputatul Dan Mihalache.

"O opinie personala este insa ca, dupa memoria relativ trista a aliantelor, probabil ca va exista un anumit tip de rezistenta, justificata, la nivelul foarte multor colegi", a mai spus Mihalache.

Deputatul Victor Ponta a intervenit transant, reducand la zero sansele de reusita a proiectului lui Iliescu si Roman: "PSD se uita in viitor, nu in trecut, ce a fost acum 15 ani este istorie. Viitorul, din punctul meu de vedere, este al unui PSD membru al Partidului Socialistilor Europeni, al unui alt mod de a face politica si al unei alte generatii".

Conflictul dintre Geoana si Nastase, ascuns de PSD

Rafuiala pe fata dintre liderii PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase, nu este, de fapt, "un conflict la varf", ci doar "o divergenta de opinii", dupa cum a apreciat deputatul Dan Mihalache.

"Asa-zisul conflict trebuie dedramatizat, pentru ca supraexpunerea lui nu incearca decat sa mascheze conflictele mult mai grave care au loc in interiorul coalitiei guvernamentale, intre presedinte si premier, intre premier si PD, si care au ca efect proasta guvernare", a comentat Mihalache.

In ceea ce priveste "clarificarile" cerute de Adrian Nastase pe marginea "anumitor aspecte", acestea isi vor primi raspunsul in cadrul Comitetului Executiv National de la sfarsitul acestei luni, care va decide care este cea mai buna strategie politica de urmat in perioada urmatoare.

"Trebuie sa scapam de aceasta mentalitate conform careia debaterile trebuie sa aiba loc numai in spatele usilor inchise", a mai spus Mihalache.

Ponta il face pe Basescu "circarul numarul unu al Romaniei"

Facandu-se ca a uitat de iesirile "dansante" ale pesedistului Ion Iliescu, pe vremea cand era inca presedintele tarii, si ale altui coleg de partid, Alexandru Athanasiu, care se unduia pe langa niste dansatoare profesioniste, in timpul mandatului de ministru, pesedistul Victor Ponta a sarit sa-l critice pe Basescu pentru "spectacolul socant pe care l-a oferit publicului sambata seara".

"L-am vazut cu mare placere pe domnul Basescu in rolul de circarul numarul unu al Romaniei, in direct, cu primul-ministru pus intr-un colt si dansand", a comentat Ponta, continuand cu o serie de sfaturi privind conduita presedintelui Basescu.

"Trebuie sa se ocupe de altceva, decat de circ in public, cat timp pe masa lui de lucru se afla, printre altele, cererile de revocare ale tuturor sefilor de Parchete".