Nu va aruncati sa cumparati valuta. Specialistii spun ca euro va continua sa scada, insa nu foarte mult. Ei sustin ca moneda europeana nu va cobori sub 3,3 lei noi. Analistii recomanda: prudenta la cumpararea de valuta!

Euro va mai scadea, afirma analistii bancari. In plus si Bancii Nationale ii convine pentru ca tine sub control inflatia.

Tendinta de apreciere a monedei nationale va continua si spre sfarsitul anului se prognozeaza un curs de 34 000 lei pentru un euro spune consultatntul financiar Bogdan Baltazar.

Banca Centrala va avea insa grija sa nu asistam la o prabusire a valutelor.

Bancile comerciale incep sa tina cont de sfatul BNR ... s-a dat tonul la scumpirea creditelor in euro. Insa nu va asteptati la cresteri prea mari.

Bancherii spun ca dobanzile la creditele in valuta nu se vor mari cu mai mult de un procent.

Analistii se asteptau la aceasta decizie. Bancile au fost oarecum obligate sa faca acest lucru, mai ales ca BNR a hotarit sa creasca rezervele minime de valuta pe care o banca le poate avea.

Iar inevitabilul s-a produs ... dobinzile la creditele in euro incep sa cresca. Ramine intrebarea… Cum e rentabil acum?… sa luam credite in lei sau in valuta.

Consultantul financiar Bogdan Baltazar recomanda contractarea de credite in valuta de incasari pentru a nu avea risc valutar.

In concluzie , daca aveti salariu in euro, luati creditul in valuta, daca e in lei imprumutati-va in moneda nationala.