Spectacol astral maine si poimaine noapte. In aceasta perioada a anului, Pamantul se afla in curentul meteoric al Perseidelor. Astfel, in noptile de 11 si 12 august, cei care vor sta cu ochii pe cer, vor vedea ploi de stele cazatoare sau meteori.

Curentul meteoric al Perseidelor este cel mai cunoscut de publicul larg, atat datorita faptului ca el a prezentat de-a lungul timpului o activitate regulata, fiind observat de cel putin 2.000 de ani, cat si pentru simplul motiv ca perioada sa de activitate, 23 iulie-22 august, ofera conditii confortabile de observabilitate din emisfera nordica.

Mleteorii sunt particole, resturi cometare, care pot sa atinga o viteza de peste 60km/s (200.000 km/h). Datorita frecarii de atmosfera ei se incing, iau foc si ii vedem luminosi, explica directorul Institutului Astronomic, Magda Stavinschi.

Magda Stavinschi spune ca si bucurestenii pot vedea ploaia de meteori din zonele deschise ale orasului, cum ar fi parcurile. Insa spectacolul se va vedea cel mai bine de la munte. Luna plina favorizeaza observarea spectacolului astral.