Ministerul Finantelor Publice a publicat miercuri, 10 august, pe pagina sa de internet (www.mfinante.ro) anuntul de privatizare a CEC SA. Privatizarea CEC urmeaza se se desfasoare potrivit Strategiei de privatizare a CEC, publicate in Monitorul Oficial la data de 3 august.

Ministerul ofera spre vanzare un pachet majoritar de actiuni de pana la 1.122.750 actiuni nominative reprezentand o participatie de pana la 75%, dar nu mai putin de 748.501 actiuni nominative reprezentand 50% plus o actiune, din capitalul social total al CEC. Pretul actiunilor va fi solicitat in Euro si in numerar.

Pachetul majoritar va fi vandut unei institutii financiar-bancare de reputatie internationala sau unui consortiu din care sa faca parte cel putin o institutie financiar-bancara de reputatie internationala, prin negociere, cu selectie de oferte.

CEC este a patra banca din Romania, dupa valoarea activelor, avand o cota de piata de aproximativ 5,6% la data de 31 decembrie 2004. CEC opereaza cea mai extinsa retea de sucursale din Romania, avand 1.407 unitati in toate orasele importante din tara precum si in zonele rurale.

Scrisorile de Intentie din partea partilor interesate trebuie depuse pana la data de 31 august ora 17, ora Bucurestiului.

Lista investitorilor preselectati rezultati in urma procesului de preselectie se va publica nu mai tarziu de 9 septembrie 2005.

Castigatorul licitatiei urmeaza a fi anuntat in termen de zece zile de la data incheierii procesului verbal de negociere.