Un barbat din Coreea de Sud a decedat dupa ce a jucat in continuu timp de 50 de ore un popular joc video.

Barbatul, in varsta de 28 de ani, s-a prabusit intr-un internet-cafe, dupa ce a stat 50 de ore in fata computerului (cu exceptia pauzei pentru necesitati fiziologice, hranire si cateva ore de somn) pentru a juca Starcraft, cea mai probabila cauza a decesului consituind-o infarctul datorat extenuarii fizice si mentale.

Jocurile electronice in retea sunt foarte populare in Coreea de Sud, unde exista un adevarat cult pentru acest segment, in mare parte datorita raspandirii retelelor internet de tip broadband.

Majoritatea sesiunilor de joc sunt televizate si exista chiar gameri de cariera, care sunt tratati ca niste adevarati jucatori profesionisti.

Pentru astfel de staruri, exista contracte de sponsorizare substanitale, iar veniturile medii ale unui gamer pot ajunge la 100.000 de dolari anual, la care se adauga diverse bonusuri-procent din vanzari.

Un studiu britanic recent, realizat pe 540 de subiecti (gameri inraiti) releva ca acestia petrec mai mult de 80 de ore/saptamana pentru a-si perfectiona tehnica, ceea ce este considerat ca exagerat si nesanatos.

Spre deosebire de dependentele clasice (droguri, alcool, tutun, jocuri de noroc), pentru gaming nu exista o cura de dezintoxicare, pentru ca acest obicei nu este luat in serios de catre lumea medicala si psihologi, care o considera mai mult un fenomen social modern.

Mai mult de 15 milioane de sud-coreeni (30% din populatia tarii) sunt inregistrati ca jucatori online.

Coreea de Sud este gazda traditionala a World Cyber Games.

Sursa: BBC