In primul semestru al anului BT a raportat rezultate remarcabile. Astfel, profitul net la sfarsitul perioadei de raportare a fost de 52,01 milioane RON, de 1,85 ori mai mare decat profitul net realizat in primul semestru al anului trecut.

Comparativ, profitul brut realizat a fost de 57,35 milioane RON, adica o crestere de 1,63 ori fata de nivelul avut anul trecut in aceeasi perioada.

Ponderea creditelor in lei in total portofoliu credite este 50,57%, iar ponderea creditelor in valuta este 49,43%.

Structural, atat resursele atrase de la institutiile de credit cat si cele atrase de la clientela au crescut. Primele au crescut de 1,82 ori, ca urmare, in principal, a utilizarii liniilor de finantare de care beneficiaza banca. Resursele atrase de la institutiile de credit au o pondere in total pasive de 19,98%.

Resursele atrase de clientela, reprezentand depozite la vedere si la termen, au crescut de 1,32 ori, ajungand de la 1,88 miliarde lei la 2,48 miliarde lei si reprezinta 67,8% din total pasive.

“Cresterea fara precedent a bazei de clienti, dezvoltarea continua a retelei teritoriale, dar si a bazei de produse, imbunatatirea rezultatelor subsidiarelor Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, largirea gamei de servicii pe care acestea le acopera, dar si ameliorarea climatului macroeconomic, ne indreptatesc sa credem ca dezvoltarea BT va continua si in viitor cu acceasi dinamica accentuata.

” a declarat Robert Rekkers, directorul general al bancii.

Politica bancii este de a lansa progresiv produse noi si cat mai inovative.