Autoritatile spaniole pot acorda rezidenta temporara strainilor aflati ilegal in aceasta tara daca indeplinesc anumite conditii, a anuntat, ieri, Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS).

Astfel, cetatenii romani pot obtine aceasta autorizatie daca se afla in Spania de doi ani, nu au antecedente penale si demonstreaza ca au relatii de munca pe o durata de minimum un an de zile.

Un alt caz este acela in care un cetatean roman se afla in Spania de trei ani si demonstreaza ca are relatii de rudenie cu alti straini rezidenti sau are din partea primariei din localitatea de domiciliu din Spania o atestare din care sa reiasa integrarea sa sociala.

Valabilitatea autorizatiei acordate pentru aceasta situatie este conditionata de afilierea la Securitatea Sociala, in termen de o luna de zile. Totodata, se mai acorda autorizatia de rezidenta daca unul dintre parinti este de origine spaniola.

Autorizatia de rezidenta temporara se acorda pentru o perioada de un an, cu posibilitatea prelungirii, daca autoritatile considera ca se mentin conditiile initiale de autorizare. Strainul va solicita personal institutiei competente eliberarea autorizatiei de rezidenta temporara.