"Top Ten" se numeste filmul de 17 minute difuzat pe Internet de un site islamist si in care sunt prezentate cele mai mari si mai spectaculoase actiuni antiamericane din Irak de dupa aprilie 2003.

Este vorba de primul episod al "razboiului de pe frontul mediatic" declansat de gruparile afiliate nebuloasei teroriste Al-Qaida.

Pelicula este semnata de "Islamic Media Front" si contine secvente socante ale operatiunilor Organizatiei Al-Qaida din Mesopotamia, al carei lider este Abu Musab al-Zarqaui, si Armatei Islamice din Irak, cele mai active si mai dure grupari aparute dupa caderea lui Saddam Hussein.

Concomitent a fost difuzat ultimul numar - al 20-lea - al publicatiei electronice a "Departamentului de informatii al Ansar Al-Sunna", si aceasta legata de Al-Qaida.

E vorba de un numar special, numit "Recolta mujahedinilor", ce are 50 de pagini si prezinta operatiunile antiamericane dintre 4 mai si 31 iulie.

O fotografie a lui George W. Bush in timp ce se reculege alaturi de patru soldati americani are ca fundal o imensa coloana de fum si un mujahedin ce duce pe umar un lansator de rachete.

Cu cinismul lor proverbial, realizatorii spun ca "Top Ten" ii are in vedere pe cei "carora le place sa vada cum curge sangele cruciatilor americani".

"Difuzati filmul pe fronturile straine, astfel incat americanilor sa le fie rusine de ei si de slaba lor armata", cer realizatorii celor care le sunt fani. Cei care au avut curajul si rabdarea sa vada filmul au constatat ca e vorba de imagini clare, greu de suportat din cauza cruzimii lor, cadavrele - mutilate ori calcinate - fiind prezentate in prim-plan.

In "Top Ten" se afla, intre altele: rasunatorul atac comis de Zarqaui si ai lui impotriva cartierului general militar american de la Al-Qaim, din preajma frontierei irakiano-siriene; epava elicopterului civil bulgar doborat cu o racheta, in aprilie a.c.

, de Armata Islamica din Irak, care a provocat decesul a 11 persoane - trei bulgari, membri ai echipajului, doi filipinezi si sase americani-agenti ai unei firme de securitate.

Alte secvente arata resturi ale cadavrelor altor sapte militari americani aruncati in aer de o mina pusa de aceeasi grupare, stranse de colegi de-ai lor.

Fundalul sonor e asigurat de recitarea unor versete din "Coran", cantece razboinice si strigatul "Allah Akbar" (Allah este cel mai mare), care insotesc frecvent comunicatele gruparilor islamice radicale din Irak afiliate la Al-Qaida - practica obisnuita a "Jihadului mediatic".