Ministrul moldovean al Reintegrarii, Vasile Sova, a anuntat, dupa o intrevedere avuta cu reprezentantii mediatorilor, ca o noua runda de negocieri in conflictul transnistrean va putea avea loc in septembrie.

Potrivit lui Sova, mediatorii au discutat, miercuri, despre modalitatile de relansare a procesului de negocieri, despre formatul acestora, dar si despre problemele care ar trebui abordate prioritar.

Mediatorii au vorbit si despre situatia creata dupa adoptarea de catre Parlamentul de la Chisinau a legii cu privire la principiile de baza ale statutului Transnistriei si a deciziei Guvernului cu privire la garantiile acordate populatiei din regiune si la activitatea agentilor economici.

In ciuda acestor negocieri, in Transnistria situatia continua sa fie critica. Un ONG moldovean sustine ca autoritatile transnistrene intreprind actiuni de intimidare a functionarilor din zona de securitate a Republicii Moldova.

Promo-lex afirma ca autoritatile transnistrene ii ameninta pe functionarii din Raionul Dubasari ca ii vor aresta sau aduce cu forta la Tiraspol.