Dupa calificari, Marian Oprea declarase ca se va concentra pe cit posibil pe prima saritura a finalei, incercind sa uite de durerile de la calciiul drept si de vremea nefavorabila.

Aseara, romanul a inceput cu un salt de 17,15 metri, incheind pe locul al doilea prima serie. Vintul si-a facut de cap, batind uneori favorabil si cu 5 metri pe secunda.

Marian nu a beneficiat insa de un asemenea noroc. Pe rind, Taillepierre (17,27), Sands (17,39), Davis (17,57) si Betanzos (17,42) l-au depasit pe Oprea, care a cazut pe pozitia a cincea, chiar daca a reusit, din a treia incercare, sa-si imbunatateasca rezultatul - 17,22 metri.

Dupa doua tentative depasite, Marian a incheiat in forta, cu cea mai buna saritura a sa: 17,40 metri. A uitat de calcii, a dat totul si a obtinut bronzul, prima medalie din istoria atletismului masculin romanesc la Campionatele Mondiale in aer liber.

"Am avut dureri la calcii, insa dupa primele doua incercari mi-am dat seama ca pot continua. Chiar daca speram sa obtin mai mult, sint multumit de acest bronz", a declarat Oprea imediat dupa incheierea finalei.

"Nu ma pling de conditiile de concurs. Au fost la fel pentru toata lumea. Nici nu m-am gindit la ele, am venit aici sa sar, sa concurez si sa-mi fac treaba".

La aruncarea discului, Nicoleta Grasu a terminat finala pe locul al cincilea, cu un rezultat de 62,05 metri obtinut din a treia incercare, cu un centimetru mai putin decit izbutise in calificari. Ea a fost rasplatita de IAAF cu 10.000 de dolari.