La iarna vom plati pana la 100 de lei numai pentru incalzirea unei singure camere, fata de circa 70 de lei (700.000 de lei vechi) anul trecut, adica cu 50% mai mult, apreciaza presedintele Federatiei Asociatiilor Proprietarilor din Romania, Radu Opaina.

El a declarat aseara la Radio Total ca majorarea cotelor de intretinere preconizata pentru sfarsitul acestui an se datoreaza pierderilor suferite de agentii termici. MAJORAREA, ARTIFICIALA. Analistul economic Carol Popa apreciaza insa ca este vorba e o majorare artificiala a preturilor.

Astfel, intretinerea in luna decembrie ar putea ajunge pentru o familie cu doi copii, care locuieste intr-un apartament cu patru camere, la aproximativ 500 de lei. In aceeasi luna, doi tineri care locuiesc intr-o garsoniera vor plati 200 de lei.

BUCURESTI. In Capitala, doar 5% din apartamente au fost contorizate individual, asa ca bucurestenii in majoritatea lor vor plati aproape dublu fata de cei care au aparate de masura montate la calorifere. Avantajati vor fi cei care au centrale proprii de apartament si care nu vor fi afectati de scumpirea agentului termic.