Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Prahova a primit proiecte de concedieri colective din partea unui numar de sase firme din judet, informeaza Rompres. Patru dintre acestea vor face disponibilizari de personal chiar din aceasta luna.

Astfel, TMUCB - Sucursala Ploiesti va disponibiliza 140 de angajati, Inspet Ploiesti 49 de persoane, Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare (SNIF) Filiala Prahova va renunta la 20 de salariati si fabrica de confectii Kazamia Ploiesti va trimite in somaj 57 de persoane. In total, 266 de salariati urmeaza sa devina someri in cursul acestei luni.

Pentru luna septembrie, numarul celor care ar putea deveni someri poate depasi 1.000 de persoane. Uzina Mecanica Plopeni si societatea Progresul Ploiesti vor disponibiliza 471 si, respectiv, 133 de salariati. In cazul in care problemele de la societatea Real Bucov nu vor fi rezolvate, alti 350 de angajati vor ramane fara un loc de munca in luna septembrie.

Potrivit statisticilor AJOFM Prahova, desi la inceputul lunii august numarul celor aflati in somaj a inregistrat o scadere fata de luna anterioara, in prezent, 18.328 de prahoveni se afla in cautarea unui loc de munca. Dintre acestia, mai putin de o jumatate primesc indemnizatia de somaj, ceilalti nemaifiind cuprinsi in nici o evidenta de acordare de sprijin din partea statului.