Presedintele Traian Basescu a ajuns simbata in nordul tarii, cu o zi intirziere fata de programul pe care si-l stabilise. El si-a negociat concediul in Bucovina cu ziaristii, la un pahar cu vin.

Limuzina prezidentiala, in care se aflau presedintele Romaniei si sotia sa, a intrat simbata, in jurul orei 15.00, pe poarta pensiunii Casa Elena din Voronet - Gura Humorului.

Bronzat si extrem de bine-dispus, presedintele i-a salutat in fuga pe jurnalistii prezenti si a intrat in pavilionul special pregatit pentru el. Dupa citeva minute, a revenit in curtea pensiunii si s-a indreptat direct spre ziaristii adunati in spatele gardului.

„Va propun o negociere. Stau de vorba cu voi, dar apoi ma lasati in pace“, a spus Basescu rizind. Incadrati de SPP, ziaristii au fost condusi la masa la care stateau presedintele si sotia sa. Discutia a inceput sa curga, cu un pahar de vin in fata, in jurul vacantei presedintelui. Intelegerea a fost clara: nici o intrebare politica.

„Eu nu pot sta in vilele alea de protocol, sa chem muzica acolo, sa chem ospatarii. Imi place sa merg in lume, la un restaurant cu program... Mai dansezi, esti intre oameni, nu pot sta asa, inchis intr-o cusca. Cred ca ati mers prea departe. Pina si poze cu ce e pe masa, ce-am comandat, ce... cred ca ati mers departe, mult prea departe“, a spus Traian Basescu.

„Si dumneavoastra aveti obligatia sa va ginditi la bun-simt. Viata mea privata are niste limite. Mai raminea sa primesc presa in pat sau in dormitor“, a comentat presedintele prima parte a concediului sau, petrecut pe litoral.