Turneul Celor Trei Natiuni, competitia ce reuneste titanii rugby-lui mondial din emisfera sudica este in plina desfasurare. Australia a pierdut sambata al doilea meci al sau la editia de anul acesta si are sanse minime sa castige competitia.

Desi a inceput bine partida si a avut un avantaj de 13-0, dupa primele 13 minute ale partidei defasurate sambata la Sidney, in compania Noii Zeelende, selectionata australiana a cazut si a petrecut restul meciului aparandu-se.

Noua Zeelelanda a reusit nu mai putin de 30 de puncte, din care 10 in prima repriza, in timp ce formatia gazda nu si-a mai adaugat pe tabela nici macar unul singur.

Si scorul ar fi putut lua proportii, invingatorii ratand multe alte sanse de a puncta. Dar nici una din echipe nu s-a putut declara pe deplin multumita de jocul prestat, partida fiind presarata de greseli nefortate si scapari ale balonului.

Victoria a instalat Noua Zeeleanda pe a doua pozitie a clasamentului si i-a adus selectionatei "all blaks" si prima sansa la trofeul "Bledisloe", cupa care se acorda in fiecare an, invingatoarei din disputele din in Turneul Celor Trei Natiuni, intre echipa formatia wallabies si noua-zeelandezi.

De altfel, acestia din urma sunt creditati cu mari sanse de a lua titlul anul acesta, mai ales ca urmatoarele doua jocuri ale lor le vor disputa pe teren propriu pe 27 august cu Africa de Sud si pe 3 septembrie cu cei pe care i-au invins sambata.

Africa de Sud lupta anul acesta pentru pastrarea titlului, obtinut cu greu la ultima editie, cand toate echipele au castigat ambele meciuri jucate pe teren propriu si au fost invinse in amandoua partidele jucate in deplasare.

Africanii au beneficiat atunci de regula punctului bonus, de doua ori pentru ca au pierdut la o diferenta mai mica de 7 puncte si odata pentru ca au invins, inscriind 4 eseuri.

Anul acesta selectionata "springboks" a castigat deja cu 22-16 ambele partide disputate acasa, spera sa mai obtina macar un punct bonus in partida pe care o va juca saptamana viitoare la Perth.