La aproape un an dupa ce Logan a fost lansat pe piata, compania Renault a primit din Franta, Spania si Germania, aproximativ 9.900 de comenzi pentru Logan, peste estimarile reprezentantilor companiei, transmite Newsweek International.

"Cei care au facut deja comenzi au fost plasati pe liste de asteptare. Pana in prezent, in Franta au fost livrate circa 1.000 de automobile Logan, in Germania 400, iar in Spania 300”, se precizeaza in publicatia, citata de Mediafax.

Potrivit sursei, occidentalii achizitioneaza in general Loganul ca a treia masina, pentru copii sau pentru casele de la tara, insa principalii clienti sunt tinerii si pensionarii.

Compania franceza, Renault intentioneaza ca in intervalul octombrie 2005 - ianuarie 2006 modelul Logan sa devina disponibil si in Belgia, Elvetia, Olanda, Italia si Austria.

Autoturismul Logan este produs in Romania, Rusia si Maroc, iar pana la sfarsitul acestui an urmeaza sa fie asamblat si in Columbia. In 2006 va incepe productia in Iran, iar din 2007 automobilul va fi produs in India, in parteneriat cu societatea Mahindra & Mahindra.

Renault si-a propus sa atinga in 2010 un nivel anual al vanzarilor de un milion de autoturisme Logan.