Deputatul de Suceava Aurel Olarean este acuzat de Inspectoratul General al Politiei Romane de presiuni exercitate asupra unor agenti de circulatie aflati in misiune. Agentii de politie se deplasau de la Radauti spre localitatea Horodnic, unde se inregistrase un accident cu victime.

Masina inscriptionata cu insemnele Politiei a fost blocata de un autoturism de teren in care se aflau deputatul, un consilier local si un subcomisar, aflat in afara serviciului si fara competente in rezolvarea cazului. Agentii au fost somati sa coboare din masina pentru control.

Au fost condusi in camera ofiterului de serviciu si filmati. Intrebat daca are o delegatie si de ce filmeaza in fata postului de politie, deputatul Olarean a scos legitimatia de parlamentar si ar fi adresat injurii personalului de serviciu, amenintand ca va schimba conducerea unitatii.

Olarean le-a cerut agentilor de la circulatie sa se supuna testului alcoolscopic si sa dea declaratii in legatura cu imprejurarile accidentului.

Mai mult, parlamentarul i-a cerut autorului accidentului sa nu dea declaratii politistilor, fapt care l-a determinat pe acesta sa rupa declaratia si sa spuna ca nu va mai vorbi decat in fata deputatului.

Fata de toate acestea, IGPR reafirma ca nu tolereaza abaterile politistilor de la normele si regulile de conduita impuse de statut, dar nici nu accepta ca acestia sa fie supusi la presiuni cand isi fac datoria.