Caldura mare, monser, lumea e la mare, la soare, asa ca distribuitorii de filme n-au nici un interes sa ne lumineze in aceste luni toride de vara cu productii de mare succes, din ratiuni economice.

Asa ca, pana la toamna, cand se baga si ceva «ochisori», n-avem incotro si trebuie sa papam si ceva «bataturi», cum ar fi, de exemplu, «Casa de ceara», o pelicula ce atrage publicul spectator lesinat de canicula in salile racoroase de cinema cu trei argumente, evident comerciale, nicidecum artistice:

film horror (alungati monotonia !), film interzis minorilor (semiteapa, intrucat ratingul este dat de violenta, si nu de scenele fierbinti de sex) si Paris Hilton (n-o sa va vina sa credeti, dar filmul nu are nici cea mai vaga legatura cu industria porno, iar diva e chiar excesiv de cuminte).

Daca va lasati sedusi de aceste tentatii, este bine macar sa stiti la ce sa va asteptati. Ideea e interesanta: la capatul unui drum infundat se afla un mic orasel, care insa nu e trecut pe nici o harta, in fapt o capcana pentru aventurierii care se ratacesc prin padurea din apropiere.

Candva o asezare normala, cu biserica si benzinarie (semnele civilizatiei americane), oraselul este azi incremenit in… ceara. Mai bine zis, are doar doi locuitori vii, frati gemeni, care au o pasiune morbida mostenita de la mama lor: figurinele de ceara.

Numai ca pasiunea, dusa la extrem, i-a determinat sa-si casapeasca toti concetatenii, dupa care i-au imortalizat in ceara, in pozitii cat se poate de firesti. Intrusii sunt oricand bine-veniti, cu conditia sa nu opuna prea multa rezistenta si sa sporeasca, astfel, “populatia” ciudatului orasel.

Daca despre regie sau jocul actorilor nu sunt prea multe de spus, avem cateva vesti bune (a se citi scene tari) pentru iubitorii de orori: plonjonul unei tinere intr-o groapa plina de starvuri colcaind de viermi, amputarea cu patentul a unui deget ivit printr-un grilaj, “epilarea” unui obraz cu tot cu piele, cutite si topoare infipte-n cap, si alte asemenea “delicatese”.

Daca va riscati, o faceti pe propria raspundere, dar va atrag serios atentia ca dupa vizionarea acestui film s-ar putea sa nu mai aveti niciodata curaj sa intrati la Madame Tussaud.

P.S. Titlul n-are nici o legatura cu filmul. E doar pentru click-uri!

Casa de ceara

SUA, 2005

Titlul original: House of Wax

Regie: Jaume Collet Serra

Scenariu: Chad Hayes

Distributie: Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt, Paris Hilton, Jared Padalecki

Rating IMDB: 5,1/10

Rating Cinemagia: 4/5

Rating SFin: 6/10