Cosmin Gusa va fi audiat in dosarul stenogramelor PSD de procurorii Parchetului General. Gusa este unul dintre fostii lideri ai PSD, asa ca va putea spune anchetatorilor daca in cadrul sedintelor de partid anumiti membri ar fi vorbit despre presiuni asupra justitiei si mass-media.

Audierea lui Cosmin Gusa vine dupa ce ancheta a fost suspendata mai bine de trei luni. In dosarul stenogramelor au mai fost audiati pina acum Dan Matei Agaton, Dorina Mihailescu, Serban Mihailescu si Florin Georgescu.

Marturia lui Gusa este una esentiala pentru dosar, stiut fiind faptul ca acesta era omul de legatura al partidului cu mass-media. El ar putea spune in cunostinta de cauza daca PSD a incercat sau a facut , in perioada in care se afla la guvernare, trafic de influenta asupra unor organizatii de presa.

Dupa audierea presedintelui PIN, procurorii il vor audia pe Miron Mitrea, si el un membru marcant al PSD. Dosarul Stenogramelor PSD a fost inregistrat la inceputul acestui an dupa ce mai multe organizatii reprezentante ale societatii civile au sesizat parchetul ca urmare a mai multor materiale de presa in care apareau fragmente din sedintele PSD