Premierul Calin Popescu Tariceanu a comentat, luni, la Cluj, problemele sesizate saptamana trecuta de presedintele Traian Basescu. El s-a referit, punctual, la criza din sistemul sanitar, numirile sefilor de la vama, precum si la reorganizarea guvernamentala.

"Presedintele a facut o analiza. Eu sunt obligat sa tratez cu toata seriozitea si acolo unde sunt probleme sa actionam in consecinta", a precizat Tariceanu, citat de Realitatea TV.

Referindu-se la problema semnalata de presedintele Basescu privind numirea clientelara a sefilor de vami, Tariceanu a precizat: "Nu sunt la curent cu modul in care s-au desfasurat numirile la vama sau frontiera. Vom lua masuri si vom analiza".

O analiza va fi facuta si in cazul sistemului sanitar. Tariceanu recunoste ca exista o criza in sanatate si ca acesta se datoreaza atat managementului defectuos, cat si lipsei fondurilor.

"Presupunand ca vom avea un management foarte bun, tot ramane problema finantarii sistemului. De acest serviciu beneficiaza 20 de milioane de oameni", sustine Tariceanu.

Pe de alta parte, primul ministru spune ca va cere, in CSAT declasificarea celor 21 de dosare despre care presedintele Traian Basescu sustine ca acestea contin probe privind pericolul ca unii dintre membrii cabinetului sa fie influentati de cercuri de interese economice.

"Vorbele zboara. Eu vreau sa vorbim pe fapte. Nici nu pot sa raman indiferent", a concluzionat premierul.