La pauza meciului din Stefan cel Mare, dintre Dinamo si Pandurii Tg. Jiu, un grup de suporteri, in frunte cu Elias Bucurica, a mers la tribuna oficiala pentru a-i cere socoteala presedintelui executiv Ioan Becali. Acesta din urma a coborat intre suporteri, dar au existat cateva clinciuri intre bodyguarzii acestuia si fanii infierbantati.

Apele s-au linistit dupa ce Ioan Becali a promis ca va sta de vorba cu galeria. Initial s-a crezut ca spectatorii s-au dus la oficiala pentru a le cere oamenilor din conducerea clubului sa nu-l mai atace pe tehnicianul Ioan Andone. Motivul real pare a fi insa altul, si anume modalitatile de finantare pentru galerie.

Fanii au recurs la bannere publicitare, din care, spun ei, aduna bani pentru ca o parte dintre fani sa poata pleca in deplasari. Aceasta idee, de a face rost de bani prin bannere publicitare, a incins serios atmosfera si intre suporterii "cainilor rosii".

"Daca am veni toti de acasa cu un banner publicitar, sa ne asiguram banii pentru deplasari, ce ar fi? Parca suporter insemna sa dai bani din propriul tau buzunar ca sa vezi echipa favorita!", a scris "unknown" pe site-ul oficial al suporterilor. "Banii de pe reclame ne faceau sa fim independenti de club. Pentru asta erau banii aia. Jenant.

Sudul sa fie cu Giovanni? Pentru ce? Ca v-au dat voie sa puneti bannerele pe gard si pentru ca v-au facut abonamente la Peluza Sud?, a raspuns "shmann" pe acelasi site al suporterilor. De asemenea, o parte din galeria "cainilor" ii acuza pe liderii de la PCH, Elias si Tararache ca, pentru ei, a fi suporter al lui Dinamo este o meserie.

"De unde stiti ca banii nu intra in buzunarele lor si suporterii isi sparg capetele degeaba acolo? Sunt bannere publicitare prin care intra niste bani in buzunarele sefilor de galerie", acuza "kyron", pe acelasi site al suporterilor. Ieri, oficialii clubului din Stefan cel Mare au emis un comunicat de presa prin care explica motivele scandalului de duminica seara.

Conform comunicatului, Dinamo si Societatea Suporterilor Dinamovisti au incheiat un contract privind expunerea unor bannere publicitare, dar cei din PCH ar fi incercat ca afiseze si alte materiale publicitare, fara a avea acordul departamentului de marketing al clubului.

Oficialii dinamovisti mai spun ca, in fiecare sezon, 80 la suta din incasarile pentru abonamente si 50 la suta din biletele vandute la Peluza Catalin Haldan, de la meciuri interne si internationale, intra in contul societatii suporterilor. Astfel, pentru sezonul trecut dinamovistii se lauda ca au dat suporterilor 761.000.

000 de lei, iar pentru acest sezon aceasta suma ar fi fost suplimentata cu inca 100.000.000 de lei.

Stelistii se imbarca gratuit in microbuzele lui Gigi Becali

Galeria din Ghencea se bucura de sprijinul conducerii care acopera costurile deplasarilor si ale coregrafiilor. "Pe noi ne ajuta conducerea. Ne pune la dispozitie microbuze pentru deplasarile din tara si autocare pentru cele din strainatate. Exista insa si unele cazuri, e drept, mai rare, in care ne autofinantam.

Atunci se strang liderii de la cele sase fractiuni, ale galeriei, aduna bani de la oamenii lor si isi da fiecare parte pentru deplasare sau coregrafie", a declarat unul dintre liderii galeriei steliste, Gheorghe Mustata. Totusi, in Ghencea exista si un grup de suporteri independenti, "Vacarm" care se autofinanteaza si care ocupa un sector al Peluzei Sud.

Rapidistii primesc bani, din abonamente, pentru deplasari

Galeria echipei Rapid nu este finantata, direct, de catre club. In Giulesti, oficialii au hotarat ca banii stransi din abonamentele vandute la peluza a doua, unde sta grosul galeriei, sa fie folositi pentru deplasari sau bannere. Un abonament pentru actuala editie de campionat, la respectiva peluza, costa 100.000 de lei, iar pana acum s-au vandut aproximativ 3.000 de abonamente.

Un calcul simplu ne arata ca s-au strans 300.000.000 de lei vechi, bani cu care fanii isi pot insoti favoritii atunci cand joaca in deplasare.