Clubul Besiktas a achizitionat o furgoneta dotata cu sisteme de inregistrare si camere de luat vederi pentru a monitoriza fotbalistii care isi petrec noptile prin baruri.

Fotbalistii care prefera sa schimbe pase cu Bachus pina la cintatul cocosilor nu exista doar intre tusele fotbalului autohton. Conducerea clubului Besiktas a ajuns la masuri extreme, la limita incalcarii drepturilor omului.

Clubul la care este legitimat Daniel Pancu (foto) a investit intr-o furgoneta dotata cu camere de luat vederi si sisteme de inregistrare pentru urmarirea fotbalistilor care petrec cantonamentele in barurile de noapte.

Bodyguarzi turnatori

Potrivit site-ului nethaber.com., camerele de luat vederi au fost instalate in partea frontala si in spatele masinii. De asemenea, vicepresedintele clubului Besiktas, Kivanc Oktay, le-a cerut bodyguarzilor din cele mai populare baruri din Istanbul sa il anunte atunci cind un jucator apare intr-un astfel de stabiliment.

Sistemul de urmarire functioneaza astfel: Oktay este anuntat in legatura cu aparitia unui jucator intr-un bar sau intr-un club de noapte. Imediat, oficialul gruparii il contacteaza pe soferul furgonetei si il trimite la locatia indicata. Jucatorul este surprins pe imaginile video si, daca este posibil, sint inregistrate si discutiile acestuia.

Ulterior, inregistrarea este vizionata de Kivanc Oktay, iar in cazul in care acesta considera ca jucatorul trebuie avertizat, fotbalistul respectiv este chemat in fata Consiliului de Administratie pentru a se justifica. Daca jucatorul neaga faptul ca s-ar fi aflat in locul unde a fost surprins de camerele de luat vederi, acestuia i se arata inregistrarea.

Lucescu: „Pancu nu prea tine la bautura“

Furgoneta a fost folosita pina in prezent de trei ori, in doua rinduri fiind surprins John Carew, fotbalist transferat ulterior la Olympique Lyon, iar a treia oara Sergen Yalcin.

Pina in prezent, Daniel Pancu a scapat de detectivi, desi Mircea Lucescu declarase, intr-o emisiune televizata, ca fotbalistul roman „este un baiat bun, dar nu prea tine la bautura“, dezvaluind ca de multe ori ajunge tirziu in camera de hotel. „Mi-aduc aminte ca dupa un meci la Chelsea a disparut cu Mutu noaptea si nu a venit la avion.

Eu, de fata cu toti ziaristii, am spus ca l-am pedepsit sa ramina la Londra si sa-si plateasca singur biletul pentru a salva aparentele.“