Compania australiana Quintessential Wealth Ltd. (QWL) are in vedere investitii in tarile din Europa de est si zona baltica, inclusiv in Romania, prin lansarea unui nou fond de investitii destinat afacerilor de nisa, informeaza site-ul Asia Pulse.

QWL Euro II Fund a fost lansat luni si vizeaza investitii in Estonia, Lituania, Letonia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia. Fondul are ca tinta, de asemenea, investitii in companii importante din Rusia si tari care sunt aproape de intrarea in Uniunea Europeana, precum Bulgaria, Romania si Croatia, dar si in tari scandinave.

Quintessential cauta investitori dispusi sa aloce acestui fond cel putin 250.000 de dolari.

Directorul QWL, Ross Hopkins, a declarat ca in aceste tari pietele au explodat dupa aderarea in Uniunea Europeana si, de asemenea, sunt in curs de desfasurare o serie de privatizari. Mai mult, Produsul Intern Brut din regiune a crescut de trei ori mai mult decat in restul Europei - trend care, potrivit previziunilor Bancii Mondiale, se va mentine si in urmatorii cinci ani.

"Investitorii australieni au scapat aceasta mare oportunitate de investitii, care ar putea sa le dubleze profiturile", a spus Hopkins.

Acesta a adaugat ca primul fond european - care a fost subscris in decembrie 2004 - a avut o rata a profitabilitatii de aproape 40% anual.

QWL Euro II Fund va reuni initial activele a patru fonduri - Hansabank Eastern Europe Equity, Hansabank Baltic Growth, SEB Eesti Uhispank Central si Eastern Europe Growth, precum si fonduri in numerar si obligatiuni cu dobanda fixa.