Piata bursiera a fost caracterizata in sedinta de ieri de o crestere generalizata, insa moderata, de remarcat fiind prezenta pe prima pozitie in topul valorii tranzactiilor a titlurilor BRD. Pe piata Regular a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au fost efectuate ieri 206 tranzactii cu actiuni ale BRD, in valoare totala de 4,75 milioane de lei noi.

Pe locul doi in acest clasament s-au situat titlurile SIF Moldova (simbol SIF2), urmate de cele ale Bancii Transilvania (TLV) si ale SIF Oltenia (SIF5). In legatura cu aceasta din urma, trebuie mentionat faptul ca titlurile sale au facut si obiectul unei tranzactii speciale, pe piata Deal, in valoare de 510.000 de lei noi.

Tendinta crescatoare a pietei a fost ilustrata si de evolutia pozitiva (+1,36%) a indicelui BET, care reflecta tendinta preturilor celor mai lichide actiuni si care a inchis la valoarea de 5.755,86 puncte. De asemenea, si BET-C, indice care evidentiaza evolutia preturilor tuturor actiunilor cotate, a fost pe o tendinta crescatoare (+1,2%), inchizand la 3.531,21 puncte.

Chiar daca nu au mai tinut capul de afis al BVB, societatile de investitii financiare s-au inscris si ele in aceeasi tendinta generala de crestere. Acest lucru a fost reflectat de cresterea cu 0,62% a indicelui BET-FI, care monitorizeaza evolutia din piata SIF si care a inregistrat la inchiderea sedintei bursiere valoarea de 32.974,7 puncte.