Sfanta Maria, pelerinajele traditionale la biserici si manastiri, imbulzeala de dreptcredinciosi care asteapta zile si nopti sa prinda un loc in fata la inchinat. Nimic nou. Nimic nou nici in privinta dreptcredinciosilor cu girofar care s-au inghesuit si ei sa fie filmati plini de evlavie in vecinatatea icoanelor cu sfinti, numai buni de folosit ca agenti electorali.

Anii trecuti erau Adrian Nastase si ai lui pesedisti, liber cugetatori in afara programului de la guvern, dar bisericosi nevoie mare in fata camerelor de filmat. Premierul Nastase aproape ca se cocotase pe turla Manastirii Nicula si nu se mai dezlipea de moastele Sfintei Paraschiva in disperarea de a acumula puncte in sondaje. Atunci era la Putere si in campanie.

Acum, din "negura" Opozitiei, Nastase nu s-a mai imboldit la biserica, desi ar fi putut sa dea acatiste sa i se lege limba lui Geoana pentru a nu mai vorbi de coruptii din PSD. In schimb, de aceasta Sfanta Marie, dreptcredinciosii cu girofar au fost portocalii. Premierul Tariceanu si presedintele PD Emil Boc s-au dus la Nicula, in Cluj.

Ca trebuia sa-i vada poporul ce legatura stransa cu Cel de Sus au. Si presedintele Basescu a fost la Putna, sa se roage la mormantul lui Stefan cel Mare. Moastele si sfintii raman agentii electorali preferati ai politicienilor, dar sunt agenti electorali "traseisti": din patru in patru ani isi schimba culoarea politica.