Ospatar, ajutor de barman si de bucatar, tamplar. Acestea sunt meseriile pentru care spaniolii cauta sa angajeze romani, prin Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Pentru asta, Oficiul organizeaza, in Bucuresti, actiune de inscriere in baza de date, in perioada 22 august – 16 septembrie.

Conditiile principale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii sunt calificarea in domeniu si cunoasterea limbii spaniole. Varsta acceptata este intre 20 si 30 de ani pentru ospatar, intre 20 si 33 de ani pentru ajutor de bucatar si de barman, si maxim 38 de ani pentru tamplar.

Candidatii la aceasta meserie trebuie sa aiba minim trei ani experienta si permis de conducere categoria B. Tot in lunile august si septembrie, Oficiul organizeaza preselectie si pentru cei care vor sa munceasca in Germania, ca bucatari, cofetari, chelneri, cameriste, receptioneri, specialisti in fast-food – uri.

Sunt acceptate numai persoanele care stiu foarte bine limba germana, cu calificare si cu experienta de cativa ani in domeniu. Celor care candideaza pentru postul de receptioner li se cere, in plus, operare pe calculator. Cunoasterea limbii engleze este considerata un avantaj.

Pentru locurile de specialisti in fast-food – uri sunt acceptate numai persoanele care au calificare in economie (studii medii sau superioare), vanzari produse (ne)alimentare, bucatarie, ospatarie. Varsta acceptata pentru toate aceste meserii este intre 20 si 40 de ani.

Contractele de munca se incheie pe o perioada de un an, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 6 luni.