Ploile torentiale cazute in ultimele 24 de ore au afectat zeci de asezari, drumuri si cai ferate, precum si terenuri agricole din noua judete ale tarii, a informat, ieri, Ministerul Administratiei si Internelor.

Astfel, in judetul Arges a fost afectata localitatea Cetateni, unde au fost inundate 30 de anexe gospodaresti.

In judetul Buzau au fost afectate 13 localitati, dintre care patru sate sunt izolate. Au fost inundate 64 de anexe gospodaresti, curti si subsoluri, doua obiective socio-economice, 7,4 km de drumuri judetene, 60,5 km de drumuri comunale si satesti, 57 ha de teren agricol, precum si lucrarea hidrotehnica de indiguire din comuna Parscov.

In sase localitati din judetul Dambovita au fost inundate 13 case, 137 anexe gospodaresti, doua obiective socio-economice, 1,8 km drumuri judetene si comunale.

Precipitatiile abundente au cauzat, in judetul Giurgiu, deplasarea si fisurarea structurii metalice a podului de cale ferata de pe linia 103 Bucuresti - Giurgiu, amplasat pe raul Arges, pe raza comunei Comana, satul Gradistea.

In Gorj, a fost afectata localitatea Stramba Jiu, unde cinci anexe gospodaresti au fost inundate.

De asemenea, in noua localitati din judetul Mehedinti au fost inundate 200 de gospodarii, doua podete, trei obiective socio-economice.

In judetul Prahova au fost afectate doua localitati, unde au fost inundate sase anexe gospodaresti, un pod, 14 km de drumuri judetene si comunale, 15 km de strada. Totodata, au fost inundate 135 ha de teren agricol, 106 ha de izlaz si 56 ha de padure.

In doua localitati din judetul Teleorman au fost inundate 129 de case, 120 de anexe gospodaresti, 200 fantani, trei poduri si podete, precum si 12,5 km de drumuri judetene si comunale.

In judetul Vrancea au fost afectate localitatea Reghiu, un drum judetean si drumul national care face legatura intre Focsani si Andreiasu.