RecorverPC este o placa PCI pentru recuperarea aproape instantanee din orice cadere software, sustine Aspris - producatorul ei.

Noul produs urmareste toate schimbarile facute partitiei de sistem a PC-ului si poate restaura PC-ul la configuratia originala, stabila, chiar daca acele schimbari nu-i permit sa booteze in Windows, potrivit Involution Technology.

Produsul asigura, de asemenea, departamentele de suport cu capabilitatea de a bloca complet un sistem de operare al unui PC si instalarea de aplicatii, putand fi setat sa restaureze automat PC-ul la o configuratie predefinita si salvata.

Placa costa 177 de dolari, iar producatorul recunoaste ca aceasta restaurare a sistemului poate fi facuta mai ieftin prin software, dar o reincarcare a software-ului, de exemplu prin intermediul Ghost, dureaza mai mult si este vulnerabila altor caderi software: daca Windows refuza sa booteze, jurnalul de restaurare este inaccesibil pana cand un inginer poate rezolva problema.

Totusi, RecoverPC este inca vulnerabil la caderile hardware - isi pastreaza fisierele de jurnal intr-o arie ascunsa a hard discului, asa ca, daca acesta se strica, nu ajuta cu nimic.

Aspris a adaugat ca RecorverPC rescrie tabela de partitie a drive-ului, astfel incat cache-ul jurnalului este accesibil numai prin intermediul cardului, chiar daca sunt folosite instrumente de formatare low-level.