Parchetul instantei supreme a inchis dosarul cu plangerea Aliantei D.A. privind fraudarea alegerilor. Dupa primul tur, Alianta PNL-PD a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva judecatorului Ghergut Emil - presedinte al Biroului Electoral Central si a celorlalti membrii ai BEC.

Dupa primul tur, Alianta PNL-PD a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva judecatorului Ghergut Emil - presedinte al Biroului Electoral Central si a celorlalti membrii ai BEC.

Alianta cerea cercetarea acestora pentru abuz in serviciu si asocierea la savarsirea unor falsuri in legate de rezultatele alegerilor. Miercuri, Biroul de presa al Parchetului instantei supreme a comunicat ca solutia data in acest dosar este de neincepere a urmaririi penale.

Dupa alegerile din 2004, Alianta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa il excluda din magistratura pe Emil Ghergut. In martie, Ghergut a cerut sa fie pensionat, solicitarea fiindu-i admisa de CSM. Astfel actiunea disciplinara declansata in cazul magistratului a ramas fara obiect.